VMware съобщи за откриването на VMware ИТ академия (VMware IT Academy) в Нов български университет (НБУ).

Прочетете още: ИТ академия на VMware отваря врати в България

Глобалната академична програма на водещата световна компания в областта на виртуализацията и облачните инфраструктури се фокусира с върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware.

Изглед към новооткритата зала на VMware ИТ академия в НБУ.

НБУ е втората академична институция в региона, в която VMware открива ИТ академия. VMware ИТ академия започна дейност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в началото на 2013 г. и вече 112 студенти (80 от СУ и 32 външни курсисти) са преминали успешно обучението си в нея.

“Разкриването на още една ИТ академия на VMware в България потвърждава целта на компанията да подкрепи развитието на технологичните умения като фокус в българското образование. Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети, които да създадат условия за ценово достъпно и качествено виртуализационно обучение”, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на Центровете за разработка на VMware за България & EMEA.

Обученията в НБУ започват от началото на тази година и се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека. Всеки участник получава индивидуално внимание и възможност да изгражда и конфигурира собствена лаборатория. След успешно приключване на курса завършилите получават специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация на 70% по-ниска цена от редовната. Обучаващите в VMware ИТ академия са преподаватели от НБУ, подготвени и сертифицирани по VCP, VCI от VМware.

“Целта ни е чрез VMware академията да предложим достъпна и съвременна програма за обучение на студентите, която да повиши техните знания и умения. Това е изключително конкурентен пазар на труда и се стремим да осигурим технологичното ноу хау за успешно кариерно развитие в областта на виртуализацията”, коментира доц. д-р Венцислав Джамбазов – декан на ФДЕПО, НБУ.

Във VMware ИТ академия студентите ще могат да научат повече за виртуализацията и продуктите на VMware vSphere: VMware Install, Configure, Manage [V5.1]. За обучаващи се в НБУ курсът е на цена от 250 лв., а за всички останали обучението струва 300 лв.

Коментарите са затворени.